31 juli 2007

Klänning - Green Flowerpot

Inför kalaset var ju lilltjejen tvungen att ha en ny klänning...hon har ju inga förut i garderoben... ;). Av en duk fick jag till en riktig färgklick. Tyget är lite stelare än normalt och kanske nästan lite lätt vaxad (?). Vit snedslå runt alla kanter.



















In Action!

Tunika - Concrete Flowers

Har gjort en tunika i samma tyg som den här. Den är alltså kortare och inte lika vid i kjolen som klänningen. Mönstret blev inte heller riktigt samma i livet. Vit snedslå runt alla kanter istället för brun som på klänningen. Detta blir en present till min svägerska...får hoppas att hon gillar den för man får nog kalla tyget lite speciellt...
Eftersom jag ska ge bort den så har jag gjort en liten Tag i papper som sitter fast med en bomullstråd och säkerhetsnål. Tycker det ser lite mer klart och "nytt" ut då.





Här kommer några bilder på födelsedagsbarnet själv i sin present, hur snygg som helst, hon ser inte ut att vara en dag över 25! (och inte bara för att hon har en Liksom-tunika på sig) ;)



24 juli 2007

Fler sandaler...

Har gjort ännu ett par i annat tyg och använt mig av mindre snedslå den här gången, endast i tån och i hälen (och runt om såklart). Tycker nog att de med mer snedslå blev bättre på något vis... kommer nog göra så i fortsättningen tror jag, men vi får se, man provar ju nya saker hela tiden.







Kalasdax - presentvisning

Nu är det då äntligen tisdag och vi ska på kalas i eftermiddag. Detta måste ju innebära att jag får visa presenten här? (Mamman bakar väl tårta hela dagen så hon hinner väl inte titta här innan dess?)
I alla fall har jag nu gjort en annan variant på en sandal/toffla som jag själv faktiskt blev riktigt nöjd med! Jag hade en gammal liten sandal som min son hade när han var liten. Den slaktade jag för att kunna rita av remmarna. Sulan har jag ritat av en sko som passar min dotter. Jag har ökat på detta par för jag tror att födelsedagsbarnet har lite större fötter än min lilltjej...vi får se om de passar! Sulan är vadderad och undersidan är sånt tyg som man har under möbler (vet faktiskt inte vad det heter) men det är ganska strävt så det bör funka ganska bra mot halka... Under har jag ändå målat med en gummifärg så att det blir lite mer halkfritt. Här kommer i alla fall lite bilder;










18 juli 2007

Födelsedagspresent

Jag har även fått sytt lite andra saker idag, men jag kan inte visa detta innan nästa vecka, då det är presenter och jag nog tror att födelsedagsbarnets mamma kikar in ibland! ;)

Denna mamma har gjort en fantastiskt fin mössa till min lilla tjej nu när hon fyllde 1 år och se så glad hon blev!



Det är alltså inte en LIKSOM-mössa för att förtydliga, utan en mössa från "Älskade unge".

Green Lily-of-the-valley




Nu har jag fått sytt lite trots att jag på nåder får sitta i vardagsrummet...inte helt populärt när andra vill titta på TV...

Klänningen är i alla fall gjord av ett örngott som en god vän köpte till mig på en loppisrunda. Gul snedslå runt halsen och rosa foder i lakansväv. Jag har ökat på mönstret den här gången så nu bör den inte vara så tajt i ärmarna...Provning får ske imorgon.

13 juli 2007

Syrummet ligger nere...

Vi har börjat göra i ordning det rum som jag har haft som syrum och som vi nu ska ha som sovrum. Detta innebär att jag inte har så stor möjlighet att sy just nu (dels pga att jag inte har någonstans att sy och för att vi grejar med rummet) men jag återkommer så snart jag har gjort nya saker såklart, vilket jag hoppas blir snaaart, det kliar i fingrarna på mig!

07 juli 2007

Väska - Turquoise flower












Väska i enklaste modell, gjord i lakansväv med ficka inuti och fodrad i samma tyg. Tyckte det var lite klurigt att få till dragkedjan snyggt...
Axelbanden gjorde jag av två snedslå-remsor som jag har lagt mot varandra och sytt en söm på vid varje kant. Tänkte att det turkosa skulle matcha dragkedjan, men då den ju inte syns på utsidan så skulle jag vid närmare eftertanke ha använt mig av samma tyg som övriga väskan.

Klänning/Tunika - blåblommig

Klänning gjord i present till barnens kusin Tilde (som för övrigt fyllde 6 år i april...)
Den är gjord i två lager. Underkjolen är gjort i vitt bomullstyg och kantad med turkos snedslå med dekorsöm. Övre tyget är ett gammalt påslakan som jag även har gjort lite annat av här på bloggen.
Rynk både fram och bak och knyt i axlarna.
Ossian snart sju år fick bli min provdocka och fotomodell...inte helt nöjd med detta...
På den övre bilden var klänningen inte riktigt klar och det vita tyget är uppvikt. Efter detta fotot fick jag nämligen lova att han inte behövde prova klänningen någon mer gång...men visst är han söt med sina blonda lockar och klänning?! ;)




04 juli 2007

Vart kommer linnet ifrån?


Jag har sett detta linne på en bild i apotekets senaste kampanj. Är det någon som vet vart det kommer ifrån??? Måste bara ha ett sådant till min son! I de andra kampanjerna har de haft kläder från bl.a Katvig, men jag kan inte hitta det här linnet i deras sortiment...Snälla hjälp mig...Kanske är det äkta retro?

Brown Rabbit

Nu var det ett tag sedan jag gjorde någon barnklänning, så jag tänkte att nu är det dags... Ibland är det inte så dumt med lite kasst väder! Den här gången är den gjord av en gammal gardin som jag hittade på loppis. Fodrad med vitt bomullstyg och kantad med svart snedslå. Knyt i nacken. Har märkt att det börjar bli lite trångt att få i armarna, så jag måste öka mitt mönster till nästa klänning. Inte så konstigt att det börjar spänna lite när lilltjejen faktiskt fyller ett år på måndag och jag fortfarande syr i stl 74... Här kommer i alla fall några bilder;